Arkitektritade lösvirkeshus i Varberg

Att bygga hus är inte det lättaste beslut man kan ta. Det är många delar i ekvationen som man måste ta hänsyn till. En sak är säker dock: var och en vill ha sin egen prägel på huset och det är helt normal att vara så.

I bilden dyker upp – återigen – Deromegruppen med sitt Derome Hus där det ingår lilla företaget, Varbergshus. Man ska inte låta sig lurad av storleken på företaget. Trots en mindre organisation är företaget omfattande i innehåll. Här tar personalen hand om allt, från första detaljen på ”pappret” till färdigt byggt. Kunden har möjlighet att bidra med idéer, skisser, önskemål medan specialister förverkligar dessa till ett lösvirkeshus.

Hela byggkonceptet bygger på klimatsmart boende och energisnåla hus och som leder till både lägre energikostnader och minimalt miljöpåverkan. Sättet att göra allt detta är enkelt: användning av smarta koncept, smarta materialval och duktiga specialister. Med speciellutvecklade väggar som håller värmen inne och fukten ute och fönster med låga u-värden, uppvärmningssystem med hög prestanda bygger man på Varbergshus ett klimatskal som håller ner energiförbrukningen och samtidigt gynnar det miljön. Varbergshus med sina lösvirkeshus uppfyller redan de höga energikraven som Boverket ställer angående nya byggregler sedan januari 2010.