Välkomna alla, utestäng smutsen

Den klassiska röda mattan får alla att kännas sig lite speciella om än bara för en kort stund. Berendsens röda Designmatta är dock, förutom just oerhört röd (och även tillgänglig i svart), mycket praktisk. I grund och botten så är en matta till för att fylla en viss väl utstakad funktion. Och just funktion är någonting som Berendsen lägger en enormt stor vikt på.

Berendsens röda matta är extra mjuk och tillverkad med tjock tuft som dels verkar för att samla smuts på ett mycket effektivt vis och dels återger en mjuk och behaglig gång. Den röda (eller svarta) designmattan är förvisso kanske främst tänkt att läggas där den, i samband med det runt omkring, kan bidra till en trivsam stämning och en starkt uppfyllande atmosfär, men samtidigt ska detta syfte inte behöva betyda att estetik nödvändigtvis fordrar att vika sig för funktion.

När festen tar slut tenderar vardag vanligtvis att ta vid. Berendsens Casualmatta är en matta som kommit att bli till mer eller mindre standard, detta mest på grund av dess välgenomtänkta konstruktion och de fördelar den bringar just genom den nämnda konstruktionen, men också i och med dess enkla och rena design och övergripande utformning, som gör att den passar in i stort sett i alla tänkbara miljöer. Mattan är tillverkad med så kallat High Twist Nylon vilket gör att smuts fastnar in mellan fibrerna, och binds sedan där i botten på mattan, tills dess att den kommer till att tvättas.

Berendsens mattor förses, förutom med materialet High Twist Nylon, också med Nitrilgummi på baksidan som ser till att mattan alltid ligger plant mot golvet och att den dessutom hålls på plats. Valet av högkvalitativa material i alla delar av mattornas konstruktion är genomgående för hela Berendsen mattsortiment.